/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff1837e0fe8c5db00667f94e5d8121738.png)
Не буряк і не томатна паста: що додати в борщ, щоб він вийшов насиченого червоного кольору
Що треба зробити, щоб борщ мав насичений червоний колір.
Домашній червоний борщ не завжди має насичений яскравий колір, частіше виходить червонуватим.
А в ресторанах, наприклад, ця страва завжди вирізняється тим самим, ідеальним відтінком.
Більшість господинь вважають, що секрет у додаванні томатної пасти й буряка.
Так, це незамінні інгредієнти для традиційного червоного борщу, однак є нюанс, який знають лише професійні кухарі.
І саме цей секрет є ключовим для досягнення жаданого насиченого кольору.
Насправді справа не в тому, які інгредієнти треба додавати, адже для борщу є класичний, усім відомий набір, а в якій послідовності необхідно класти овочі.
Йдеться саме про капусту.
Всі роблять одну й ту саму помилку — додають капусту після засмажки з буряку, цибулі й моркви.
Якщо так робити, борщ набуде, в кращому випадку, червонуватого відтінку, а в гіршому — зовсім стане рудим і неапетитним.
Професійні кухарі рекомендують додавати капусту перед тим, як покласти засмажку з буряку й моркви.
І не варто боятися, що капуста перевариться і втратить свою хрустку текстуру, яка так цінується.
Досвідчені кулінари стверджують, що цього не станеться.
Хрускіт залишиться на місці, а колір борщу буде насиченого червоного кольору, треба просто змінити послідовність додавання інгредієнтів.

