Це печиво готували всі бабусі: рецепт м'якого печива на сметані, що поверне у дитинство
Це печиво готували всі бабусі: рецепт м'якого печива на сметані, що поверне у дитинство

Це печиво готували всі бабусі: рецепт м'якого печива на сметані, що поверне у дитинство

Це печиво завжди виходить ніжним та м'яким, ідеально доповнюючи улюблені чай або каву. 24 Канал пропонує приготувати його за рецептом порталу "На пенсії", як це колись робили наші бабусі.

Рецепт печива на сметані

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 100 грамів сметани;
– 1 яйце;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 100 грамів вершкового масла;
– 320 грамів борошна;
для верху:
– 1 яйце;
– 2 столові ложки цукру.

Приготування:

  1. Просійте борошно в глибоку миску, додайте цукор і розпушувач, добре перемішайте. Потім додайте м’яке вершкове масло і перетріть його з борошном до утворення крихти.

  2. Вбийте яйце, додайте сметану, ванільний цукор і замісіть тісто. Дайте йому відпочити 10 хвилин.

  3. Розкачайте тісто в коло товщиною до 1 сантиметр. Збийте яйце вилкою та рівномірно змастіть ним тісто, посипте зверху цукром. Використовуйте форму для печива або просто склянку, щоб вирізати печиво.

  4. Викладіть вирізані печива на лист, застелений пергаментом, і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.

Смачного!

Як морозиво, але без калорій: десерт, який точно вас підкорить.

Джерело матеріала
loader
loader