/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F346a9a926df8728d9ebe2182715ddf1f.jpg)
Кому категорично не можна споживати полуницю
Полуниця — літня ягода.
Її використовують у приготуванні коктейлів, солодощів і навіть салатів.
Однак вона не лише тішить наші смакові рецептори, а й є джерелом поживних речовин для людського організму.
Полуниця багата на вітамін С, калій, фолієву кислоту та клітковину.
Всі ці важливі поживні речовини підтримують повсякденне функціонування організму.
Полуниця є корисним доповненням до будь-якої дієти, але людям, які хочуть її споживати, варто робити це в помірних кількостях.
Кому не можна споживати полуницю.
Полуниця, яка несертифікована як органічна, може містити залишки пестицидів.
Дієтологи пропонують людям купувати органічну полуницю, щоб знизити ризик впливу пестицидів.
Проте харчова користь від вживання в їжу продуктів, вирощених традиційним способом, набагато перевищує ризик впливу пестицидів.
Бета-адреноблокатори — ліки, які лікарі найчастіше призначають за серцевих захворювань, можуть підвищувати рівень калію в крові.
Саме тому людям, які приймають ліки цього типу, краще споживати продукти з високим вмістом калію, як-от полуниця, в помірних кількостях.
Споживання занадто великої кількості калію може бути шкідливим для людей, у яких не повністю функціонують нирки.
Якщо нирки не можуть видалити надлишок калію з крові, це може призвести до гіперкаліємії або високого рівня калію і викликати блювоту, ускладнене дихання і прискорене серцебиття.
Більше про це читайте в новині.

