/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F89ca82ac6e3f7ef5cf4637069d0f21ab.jpg)
Що зробити, щоб огірки не гірчили: 5 речей, які треба додати в лунку
Якщо огірки мають неприємний смак, то причиною є стресові умови для рослини – нестача вологи, різкі температурні коливання чи дефіцит поживних речовин, пише 24 Канал з посиланням на "Новини планети".
Найчастіше гіркоту овочів спричиняє нестача калію, магнію й вплив високої кислотності ґрунту.
Як уникнути гіркоти огірків
Для покращення умов для росту огірків, аграрії радять додати до кожної лунки під час посадки деревний попіл. У ньому міститься калій та всі інші мікроелементи, які є необхідними для розвитку плодів й відповідно знижує кислотність ґрунту. Таке середовище формує м’які, соковиті й приємні на смак огірки.
Проста порада допоможе уникнути гіркоти огірків / Фото Pexels
Перепрілий перегній є ще одним дієвим компонентом. Його внесення допомагає покращити структуру ґрунту, забезпечує вологість та навіть сприяє активному росту кореневої системи. За словами садівників, чим менше стресу відчуває рослина, тим меншою є ймовірність накопичення кукурбітацину – речовини, яка спричиняє гіркоту.
До слова! Дачники використовують народні рецепти для підживлення огірків. Ось, що потрібно робити, щоб огірки виросли, як на дріжджах.
А ще городники радо використовують лушпиння цибулі як природний антисептик. Воно захищає молоді корінці від грибкових хвороб та ґрунтових шкідників й спричиняє здоровий ріст рослини.
Дехто навіть додає у лунку товчену яєчну шкаралупу як джерело кальцію й зміцнює тканини рослини. Також можна внести трішки перегною з компосту з додаванням бананової шкірки, яка багата магнієм та фосфором.

