Привіт із Грузії: як приготувати хачапурі за 15 хвилин
Привіт із Грузії: як приготувати хачапурі за 15 хвилин

Привіт із Грузії: як приготувати хачапурі за 15 хвилин

Хачапурі — одна з найзнаменитіших страв грузинської кухні, і жоден ресторан чи кафе з таким меню не обходиться без ароматного коржа з сиром. Однак приготувати його можна і в домашніх умовах. Ба більше, багато господинь роблять його дуже швидко, зберігаючи знайомий смак.

Своїм рецептом приготування хачапурі поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Хачапурі за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • борошно — 450-480 г;
  • кефір — 300 мл;
  • яйце — 1 шт;
  • олія — 3 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор — 1 ч. л;
  • розпушувач — 10 г.
  • Для начинки:
  • сир сулугуні (або/моцарела) — 360 г;
  • яйце — 1 шт;
  • масло для змащування.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішати кефір, яйця, сіль, цукор і соняшникову олію. Усе добре перемішати. В окремому посуді просіяне тісто перемішати з розпушувачем, і все додати до кефірно-яєчної маси. Замісити м'яке тісто, як показано на відео.

Готове тісто розділити на чотири частини, розкачати.

Сир сулугуні натерти на тертці, змішати з яйцем і сформувати чотири кульки. Кожну з них загорнути в тісто, защипнути краї і розкачати в пласт.

Коржі обсмажити на сухій сковорідці з обох боків і ще гарячими змастити вершковим маслом.

Читайте також:

Смачно і недорого: рецепт швидких хачапурі з лаваша

Хачапурі з лавашем на сковороді: як зробити смачний перекус за 5 хвилин

Хачапурі із зеленню за півгодини: ледачий рецепт смачних коржів

Джерело матеріала
loader
loader