Тануть у роті: рецепт свинячих реберець у маринаді
Тануть у роті: рецепт свинячих реберець у маринаді

Тануть у роті: рецепт свинячих реберець у маринаді

Свинячі реберця в маринаді — однаково смачні, якщо приготовані як на грилі, так і в духовці. У кожної господині є свій перевірений рецепт такої страви.

Своїм перевіреним способом приготувати такі реберця поділилася і кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Реберця в духовці

Інгредієнти:

  • ребра – 1 кг;
  • кетчуп – 3-4 ст. л;
  • соєвий соус – 3-4 ст. л;
  • гірчиця – 1 ст. л;
  • мед – 2 ст. л;
  • олія – 2 ст. л;
  • перець мелений – 1 ч. л;
  • куркума – 1 ч. л;
  • приправа до свинини – 1 ст. л;
  • сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Реберця помити, очистити від плівки та зробити надрізи, як показано на відео.

Готуємо маринад: у посуд всипати сіль, перець, куркуму, приправу до свинини (або інші улюблені м'ясом). Додати соєвий соус, гірчицю, кетчуп. Туди ж відправити мед і все перемішати до однорідності. Викласти ребра в маринад, обваляти в ньому й залишити маринуватися на 1-3 години.

На деко викласти два шари фольги, зверху — лист пергаменту, а на нього — реберця. Загорнути їх спочатку в папір, потім обернути фольгою і поставити запікатися в розігріту духовку за температури 180 градусів на 1,5-2 години.

Готові реберця розгорнути, змастити залишками маринаду і ще відкритими відправити в духовку на 10-15 хвилин.

Читайте також:

Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви

Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт ситної страви на вечерю

Чудо-відбивні: кисло-солодка свинина на вечерю всього за 30 хвилин

Джерело матеріала
loader
loader