/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4a9c8452df2af4d1e6feb67075c61a50.jpg)
Коли в холодильнику порожньо, а в магазин йти немає сил: ситна страва, яка врятує кожного
Фрітатта – це та опція, яка завжди прийде на порятунок. Можете не турбуватися про інгредієнти – вони точно є у вашому холодильнику. Як її приготувати – розповідає 24 Канал.
Рецепт фрітатти
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 2 або 3 картоплини;
– 1 цибулина;
– 5 яєць;
– сіль та перець до смаку;
– можна також додати будь-які овочі або зелень.
Приготування:
- Картоплю нарізаємо півмісяцями, а цибулю — тонкими півкільцями. У сковороду наливаємо щедру порцію олії й добре її розігріваємо на сильному вогні. Тим часом розбиваємо яйця у глибоку миску, додаємо сіль і збиваємо їх вінчиком до легкої піни.
- Як тільки олія нагріється, викладаємо в сковороду картоплю та цибулю. Обсмажуємо до появи рум’яної скоринки. Коли овочі стануть золотистими, зливаємо надлишкову олію — вона більше не знадобиться.
- Заливаємо овочі збитими яйцями, зменшуємо вогонь до помірного. Накриваємо сковорідку кришкою або перевернутою тарілкою й даємо страві "схопитися" — яйця повинні добре об'єднатися з картоплею та цибулею.
- Коли нижній шар зарум’яниться, акуратно перевертаємо фрітатту, щоб підрум’янити іншу сторону. Через кілька хвилин страва готова — перекладаємо її на тарілку.
- Для кращого смаку посипаємо свіжомеленим чорним перцем — з ним страва виходить ще ароматнішою та смачнішою.
Смачного!
Вишуканість у двох інгредієнтах: універсальний соус, який підійде до всього.
