/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0869690db6c6692631cff5c9a8fd1777.jpg)
Її використовують дуже обачно: яка спеція найдорожча у світі і для чого її застосовують
Шафран вважають найдорожчою спецією у світі, адже його ціна становить 5 тисяч доларів за 450 грамів. Чому він такий дорогий та в яких рецептах його застосовують – розповідає 24 Канал.
Шафран збирають вручну з квітів крокусу. Вони розцвітають лише на кілька тижнів восени, а для одного фунту (450 грамів) шафрану потрібні нитки понад 170 тисяч квіток. Тепер стає зрозуміло, чому вартість спеції така висока.
Шафран – дорога і рідкісна спеція / Фото Freepik
Його використовують для страв арабської, іспанської та, частково, європейської кухонь. 3 – 5 ниточок пряності додають у супи, соуси, випічку та десерти.
Втім, через надто високу ціну шафран не входить до повсякденного меню. Але дехто стверджує, що лише з шафраном можна відчути смак справжнього східного плову.
Опцій просто безліч: що робити з білками, які залишилися після випікання пасок.

