/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fb0352c5d96aa5903a685f7d12dab1e20.png)
Швидкий перекус у ранковий час: як приготувати пісні палянички з картоплі
Ситний весняний сніданок легко приготувати за лічені хвилини, якщо маєте готову відварену картоплю.Спробуйте картопляні палянички із зеленню, які можна посмажити на сухій сковороді.Такий перекус можна їсти у період посту.Картопля - 1.2 кгОлія - 4 ст. л.Борошно пшеничне - 300 гРозпушувач - 2 ч. л.Сіль за смакомПерець чорний мелений за смакомКріп, гілочка за смакомПетрушка, гілочка за смакомЗелена цибуля за смакомЗелень помийте, обсушіть, дрібно наріжте.Відваріть картоплю, потовчіть її у пюре. Приправте до смаку сіллю, перцем, олією. Всипте нарізану зелень, перемішайте.Додайте борошно з розпушувачем і вимісіть на столі м'яке тісто. Борошна може знадобитися більше, ніж зазначено (300-400 г), дивіться по консистенції тіста.Розділіть тісто на декілька кульок (залежно від бажаного розміру паляничок). Розкачайте кульки в коржики.Смажте коржики на сухій сковороді з обох боків до рум'яної скоринки.

