Чому в Нідерландах не можна їсти домашні яйця
Чому в Нідерландах не можна їсти домашні яйця

Чому в Нідерландах не можна їсти домашні яйця

Національний інститут громадського здоров'я та навколишнього середовища (RIVM) Нідерландців заявив, що слід споживати тільки магазинні яйця. Про це пише 24 Канал із посиланням на Politico.

Чому людям не радять споживати домашні яйця

Згідно з попередженням інституту громадського здоров'я, домашні яйця можуть містити високий рівень PFAS. Це сполуки, відомі як "вічні хімікати", що не розкладаються природним шляхом і шкідливі для здоров'я людини.

Насправді це проблема дляНідерландів, тому що, як зазначили у структурі, місцеві жителі "вже споживають багато PFAS з іншими харчовими пррдуктами і частково з питною водою". Тож у RIVM переконані, що якщо люди не їстимуть домашні яйця, можна буде уникнути набагато більшого споживання PFAS.

Як небезпечні сполуки можуть потрапляти в яйця

Наразі RIVM проводить подальші дослідження щодо того, як PFAS потрапляють в яйця. В інституті припускають, що причиною можуть бути дощові черв'яки, оскільки їх їдять кури.

Тим часом людям радять споживати комерційні яйця, вирощені на підприємствах.

Теги за темою
Нідерланди
Джерело матеріала
loader