/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fb0f0731c817acbf4ec6d74d2b917c6fb.jpg)
Сім видів продуктів, які не можна зберігати на полицях дверцят холодильника
На дверцятах холодильника зручно зберігати всілякі продукти. Але через постійне відкривання температура там нестабільна, а отже, деякі продукти можуть зіпсуватися в рази швидше.Дверцята холодильника мають нижчу температуру зберігання продуктів, тому через це вони можуть швидко зіпсуватися й втратити якість, пише Real Simple.Є кілька продуктів, які обов'язково треба прибрати з дверцят.Будь-який продукт тваринного походження не можна зберігати на дверцятах холодильника. М'ясо й морепродукти потрібно зберігати на нижній полиці холодильника. Не можна тримати продукти у дверцятах, оскільки коливання температури води може призвести до більшого зростання бактерій.Зберігати молоко треба на внутрішній полиці в задній частині холодильника. Це те місце, де холодильник залишається найхолоднішим, а зберігання саме в цьому місці дозволить молоку залишатися свіжим набагато довше.Часто у дверцятах холодильника зберігають яйця, молоко, сири та йогурт. Це місце не найкраще для продуктів, які швидко псуються. У дверцятах краще зберігати джем, гірчицю та інші немолочні продукти.Зберігати яйця потрібно в картонній упаковці на полиці. Це допоможе їм підтримувати правильний рівень вологості, а зберігання всередині холодильника запобігатиме перепадам температури, через яку вони можуть зіпсуватися набагато швидше.Найкраще зберігати фрукти та овочі не у дверцятах, а в спеціальних ящиках, щоб вони краще зберігалися з правильним рівнем вологості.Більшість людей помилково зберігають вино у дверцятах холодильника. Це є помилкою, особливо коли пляшка відкрита. Тримати вино потрібно в постійній температурі, щоб запобігти окисленню й зберегти свіжість впродовж тривалого часу.

