/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fbb3d530a3bc6bf6affb6f21698f00dd8.jpg)
Кожна господиня повинна це знати: як врятувати каламутний бульйон
Досвідчені господині знають тонкощі, що дозволяють виправити ситуацію. 24 Канал з посиланням на News24 ділиться ними і з вами.
Прозорий бульйон – секрети
Експерти підкреслюють, що якість м'яса відіграє вирішальну роль у приготуванні бульйону. На думку кулінарів, оптимальним вибором є використання м'яса на кістці, оскільки воно підсилює насиченість страви.
Важлива і температура. Спочатку вогонь підіймають до максимального рівня, щоб довести бульйон до кипіння. Згодом температуру знижують до мінімуму, і бульйону дають кипіти, не накриваючи кришкою.
Сіль додавати слід наприкінці процесу приготування, а овочі подрібнювати на більші шматочки. Такий спосіб допомагає мінімізувати виділення соків з інгредієнтів, гарантуючи, що бульйон збереже свою чистоту і прозорість.
Крім того, слід своєчасно видаляти накип з бульйону для збереження його прозорості.
Як каламутний бульйон зробити прозорим
Якщо бульйон помутнішав, ще є надія на його відновлення. Для цього можна використати ситечко з яєчним білком, яке допоможе відновити прозорість бульйону.
Як врятувати каламутний бульйон / Фото substitutecooking
Бульйону слід дати охолонути до температури від 60 до 70 градусів. Після цього яєчні білки збити й поступово влити у каструлю тонкою цівкою, безперервно помішуючи.
Тоді бульйон поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання вогонь зменшити й дати суміші варитися протягом 5 – 7 хвилин, знову ж таки постійне помішуючи. Кінцевий продукт треба процідити.
А ви знаєте: чому при смаженні котлет виділяється піна.

