/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2Fc996103e98ccefc47941fc983340a268.jpg)
Пора року, в яку ви народилися, може впливати на схильність до повноти — дослідження
Команда японських науковців з Вищої школи медицини Університету Тохоку під час дослідження виявила прямий взаємозв’язок між порою року, в якій людина народилася, і її схильністю до повноти.
Дослідження
Дослідники проаналізували стан здоров’я 683 чоловіків і жінок віком від трьох до 78 років. Їх розділили на дві категорії залежно від того, в яку пору року вони були зачаті.
Розкол спостерігався між тими, чиї батьки зазнавали впливу низьких температур безпосередньо перед зачаттям і під час нього (з 17 жовтня до 15 квітня), і тими, чиї батьки зазнавали впливу більш високих температур у період з 16 квітня до 16 жовтня.
Хто в групі ризику
Під час наукового експерименту з’ясувалося, що люди, народжені у вересні, жовтні й листопаді, з більшою ймовірністю будуть худішими й матимуть менше жиру навколо внутрішніх органів, порівнюючи з тими, хто народився у квітні та травні.
Водночас, у тих, хто був зачатий у холодну пору року, спостерігається вища активність бурої жирової тканини – типу жиру, який спалює калорії для вироблення тепла. Це призводить до збільшення витрати енергії, зниження ІМТ і зменшення накопичення жиру навколо внутрішніх органів.
Найхолоднішими місяцями в році зазвичай є грудень, січень і лютий, а це значить, що у народжених у вересні, жовтні та листопаді більше шансів отримати цю перевагу.
За словами вчених, їхні висновки свідчать про те, що атмосфера і погода можуть впливати на фізіологію людини.
Як зазначили експерти, нові результати ще раз підкреслюють важливу роль середовища, що передує зачаттю, у формуванні метаболізму нащадків і відкривають перспективи для розуміння співіснування двох глобальних проблем охорони здоров’я – ожиріння та потепління, ідеться в повідомленні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F87578546a432e0951939cdca4a59d519.jpg)
Аби не "прогоріти" на останньому етапі: при якій температурі потрібно випікати паску
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5e7aa69cf24347cd92bc3ea67938719d.jpg)
5 рослин, які допоможуть захистити ваш двір від кліщів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7bf45d5941624087df2d37c45bb678a7.jpg)
Знайшли їжу, яка покращує настрій
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fa9a4dd5f2c17e244f0623b4864d34806.jpg)
Відпустять навіть із повісткою на руках: з якими діагнозами заборонено мобілізувати
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F434%2Fbdc99df90e3e858dc0fd2ef03cdcaea0.jpg)
Гейтс передбачив, що ШІ замінить багато працівників: хто "піде на пенсію" раніше
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fa0cbf187306023685284a92e5dae829a.jpg)
Назвали найкориснішу рибу для схуднення. Який вид в лідерах
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1f8359e9f3cbd8fa6297a5cdc7393a95.jpg)