Зловживання сіллю підвищує ризик депресії - Journal of Immunology
Зловживання сіллю підвищує ризик депресії - Journal of Immunology

Зловживання сіллю підвищує ризик депресії - Journal of Immunology

Зловживання сіллю підвищує ризик депресії, з'ясували вчені з Нанкінського медичного університету. Результати їхнього дослідження опубліковані у Journal of Immunology, пише The Sun.

Високий вміст солі в їжі провокує вироблення білка IL-17A, який може викликати депресивну та тривожну поведінку. 

Дослідники провели експеримент на мишах, у ході якого давали їм сильно солоний раціон. Через п'ять тижнів такої дієти вчені помітили, що у гризунів знизилася активність та інтерес до довкілля.

Ці зміни інтерпретували як депресивну поведінку та пояснили їх підвищеним виробленням цитокіну IL-17A 0 білка, який бере участь у регуляції запальних процесів в організмі.

При цьому у мишей, які не мають рецептора до нього, депресивних настроїв не спостерігалося - це знову підтвердило роль білка у розвитку симптомів психічного захворювання.

Читайте також Какая соль самая полезная для организма

"Це дослідження підтверджує важливість дієтичних заходів, таких як зниження споживання солі, як профілактики психічних захворювань. А результати нашої роботи можуть допомогти у розробці нових терапевтичних стратегій, спрямованих на регулювання IL-17A для лікування депресії", - заявив автор дослідження Сяоцзюнь Чень.

Згідно з рекомендаціями медиків, дорослі повинні споживати не більше однієї чайної ложки солі на день (6 грамів), щоб знизити ризик високого кров'яного тиску.

Раніше "Подробиці" писали про те, як сіль впливає на судини.

Теги за темою
Здоров'я Медицина наука
Джерело матеріала
loader
loader