Простіше, ніж здається: як прибрати зайву сіль із супу
Простіше, ніж здається: як прибрати зайву сіль із супу

Простіше, ніж здається: як прибрати зайву сіль із супу

Іноді господині думають, що врятувати обід не вдасться, бо не знають, чим прибрати зайву сіль із супу. Однак вихід є.

Ви дізнаєтесь:

У кожного, мабуть, була ситуація, коли в страві ідеально все, окрім балансу спецій, адже вона дещо пересолена. Багато хто у таких випадках просто позбувається страви, хоча її смак можна легко виправити.

Главред дізнався, що робити, якщо переборщив із сіллю у супі. Як пише The Kitchn, достатньо розуміти, що нейтралізує сіль у їжі та додати цей інгредієнт у каструлю.

Наприклад, якщо ви готуєте вершковий суп, можна додати до нього більше молочних продуктів. Небагато жирних вершків, йогурту або сметани, залежно від рецепту, можуть замаскувати солоний присмак.

Зменшити солоність у супі може звичайна вода або бульйон. 300-500 мл звичайної води допоможуть зробити смак солі більш м'яким.

Ще один варіант, про який варто згадати, коли виникає думка "Що додати, якщо я пересолив суп?" - це сік лимона або трохи оцту, які можуть нейтралізувати сіль за рахунок кислоти.

Читайте також:

Що таке The Kitchn?

The Kitchn - найкращий незалежний продовольчий сайт у США, що допомагає щомісячній аудиторії у 27 мільйонів почуватися як вдома на своїх кухнях щодня. Автори публікують статті про лайфхаки і поради, які можна застосовувати під час приготування їжі.

Джерело матеріала
loader
loader