Солона скумбрія вдома: як приготувати смачну закуску
Солона скумбрія вдома: як приготувати смачну закуску

Солона скумбрія вдома: як приготувати смачну закуску

Приготувати солону скумбрію на власній кухні дуже просто. І головне, ви зможете самі регулювати кількість спецій, щоб отримати найкращий результат.

Фокус розповість, як приготувати скумбрію домашнього посолу.

У цьому рецепті риба солиться цілою тушкою. Вага кожної скумбрії має бути приблизно 300 г. Якщо захочете нарізати рибу шматочками, то часу на засолювання знадобиться менше (близько 12-18 годин).

Використовуйте скляний, або кермічний посуд. Підійде також пластикова, або емальована ємність. А алюмінієвий для солоної скумбрії в розсолі не варто використовувати, бо він може окислитися.

І не використовуйте йодовану сіль, оскільки риба вийде пухкою і не такою смачною.

Солона скумбрія

Інгредієнти:

  • тушки скумбрії — 4 шт.

Для 1 л розсолу:

  • вода — 1 л;
  • цукор — 60 г;
  • сіль — 125 г;
  • суха мелена гірчиця — 3 г;
  • рослинна олія — 40 мл;
  • чорний перець — 12 шт;
  • духмяний перець — 3 шт;
  • лавровий лист — 5 шт.

Якщо риба була заморожена, заздалегідь розморозьте її. Відріжте голову і хвіст, видаліть нутрощі. Промийте тушку під проточною водою.

Залежно від розміру ємності, розсолу може знадобитися більше або менше. Якщо розсолу потрібно більше, пропорційно збільште кількість інгредієнтів.

У каструлю влийте питну воду, додайте цукор, сіль і доведіть до кипіння. Зніміть із вогню, влийте олію й остудіть.

Тушки скумбрії щільно укладіть у контейнер або банку відповідного розміру. Якщо риба велика, тушку можна розрізати поперек навпіл або нарізати шматочками.

Потім до риби додайте всі спеції (гірчицю, чорний і запашний перець, лавровий лист) і залийте остиглим розсолом. Він має повністю покрити тушку. Закрийте контейнер кришкою і приберіть у холодильник на 2 дні. Після цього терміну риба готова.

Читайте також:

Як приготувати рибу в духовці: кулінарні секрети та простий рецепт

Шведська кухня: рецепт тріски з картопляним пюре

Рибні пельмені: рецепт незвичайної, але дуже смачної страви

Джерело матеріала
loader