Для ідеальних дерунів потрібно всього три інгредієнти і один секрет: блогерка поділилась хитрим лайфхаком
Для ідеальних дерунів потрібно всього три інгредієнти і один секрет: блогерка поділилась хитрим лайфхаком

Для ідеальних дерунів потрібно всього три інгредієнти і один секрет: блогерка поділилась хитрим лайфхаком

Чудовий рецепт картопляних оладок

Картопля може стати як повноцінною стравою, так і складовою інших страв. Ми розповідали, як приготувати полтавські галушки. Тепер поділимось рецептом апетитних дерунів.

Кулінарна блогерка з Латвії під ніком nomante.potante розповіла, як приготувати ідеальні деруни всього із трьох інгредієнтів — картоплі, цибулі та солі. Також авторка відео радить додати кислий компонент, щоб не дати картоплі потемніти. Це може бути лимонний сік або лимонна кислота.

Інгредієнти:

  • 650 г неочищеної крохмалистої картоплі
  • 100 г цибулі
  • 1 чайна ложка солі
  • кислий компонент

Спосіб приготування:

  1. Почистіть картоплю. Подрібніть її за допомогою блендера або терки разом із цибулею.
  2. Посоліть та перекладіть суміш у дрібне ситечко або на марлю. Обережно вичавіть сік. Чим більше ви відцідите картоплю, тим більш хрусткими, але і крихкими будуть деруни.
  3. Картопляний сік не виливайте. Дайте йому постояти в мисці, поки крохмаль не осяде на дні. Тоді злийте сік та з’єднайте крохмаль з картопляною сумішшю.
  4. Додайте чорний перець і кислоту. Перемішайте.
  5. Поставте сковороду на середній вогонь та додайте велику кількість олії. Формуйте деруни столовими ложками. Смажте, поки нижня частина не зарум’яниться, і переверніть.

Викладіть готові млинці на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Також ми розповідали, як приготувати моркву по-корейськи.

Джерело матеріала
loader