/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F6bc257eb333d19993e2e9597c4b77971.jpg)
Ціна на цукор в Україні пішла вгору: скільки він коштуватиме влітку
Сукупність факторів, зокрема активний експорт та сезонні коливання, створює передумови для подальшого зростання вартості цукру в Україні.
В Україні спостерігається поступове подорожчання цукру, і ця тенденція, ймовірно, збережеться найближчими місяцями. Наразі середні відпускні ціни із заводів коливаються в межах 24,60–25,30 грн/кг, однак аналітики очікують подальший ріст вартості.
За даними сільськогосподарського кооперативу ПУСК, ключовими факторами зростання цін є високий внутрішній попит та відкриття ринку ЄС.
Українські виробники активно використовують можливість експорту до Європи, водночас продовжуючи постачання в інші країни, такі як Туреччина, Камерун, Кот-д’Івуар, Індонезія та Ізраїль.
Попит на український цукор зберігається не лише на традиційних ринках, а й зріс після відкриття Європейського Союзу. Багато заводів викуповують квоти під європейський ринок, що посилює зростання цін.
Окрім цього, на вартість впливає сезонний тренд: зазвичай ціни зростають із початку року до середини літа.
"Сезонно ми бачимо зростання котирувань з січня по червень-липень. Враховуючи поточні ринкові фактори, умовні ціни можуть вийти на рівень 27–28 грн/кг з ПДВ", – прогнозують аналітики.
Таким чином, сукупність факторів, зокрема активний експорт та сезонні коливання, створює передумови для подальшого зростання вартості цукру в Україні.
Читайте також:

