Ідеально до вечері: рецепт курячих стегенець у грибному соусі
Ідеально до вечері: рецепт курячих стегенець у грибному соусі

Ідеально до вечері: рецепт курячих стегенець у грибному соусі

Стегенця в соусі можуть бути як самостійною стравою, так і доповненням до гарніру. Таку страву не гріх подати і на святковий стіл.

Якщо ви ламаєте голову над тим, що приготувати на вечерю, і хочете порадувати сім'ю новою і смачною стравою, скористайтеся перевіреним рецептом кулінарної блогерки із Сум Дарії Дарико. Вона показала і розповіла секрет приготування. Зазначимо, що рецепт — дуже простий. Він буде під силу навіть кулінарам-початківцям.

Курячі стегна, запечені в грибному соусі

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 8 шт;
  • сіль, перець, спеції для курки;
  • пармезан – 30 г;
  • масло для змащування форми.

Для соусу:

  • свіжі печериці – 200 г;
  • вершки 20% – 250 мл;
  • олія гхі (або вершкове масло) – для смаження;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

Стегенця вимити й обсушити, натерти сіллю і спеціями, дати промаринуватися хоча б 30 хвилин.

Гриби почистити, порізати і підсмажити на олії 10 хвилин, поперчити і посолити. Влити вершки після закипання 5 хвилин на слабкому вогні.

Форму для запікання змастити олією. Викласти стегенця, запікати 35 хвилин за температури 180 градусів. Залити готовим соусом, посипати пармезаном. Запікати ще 10-15 хвилин.

Готову вечерю посипати свіжою зеленню.

Така страва смачна як сама по собі, так і як добавка до будь-якого гарніру.

Читайте також:

Курка у вершковому соусі з паприкою: рецепт смачної страви з англійської кухні

Курка з чорним перцем: рецепт популярної китайської страви

Делікатес із найдоступніших продуктів: рецепт смачної страви з курки

Джерело матеріала
loader
loader