/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F84bff65c96570beeeec1d9dc2307d490.jpg)
Пухкі вареники на кефірі без яєць: за цим рецептом виходять неймовірно ніжними
Саме таким рецептом вареників ділиться 24 Канал з посиланням на українського ресторатора Володимира Ярославського. Приготувавши їх один раз, інших вже не захочеться.
Пухкі вареники на кефірі без яєць
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти для тіста:
– 300 мілілітрів кефіру;
– 500 – 530 грамів борошна;
– 8 грамів соди (або пакетик розпушувача);
– дрібка солі.
Для начинки:
– 1 пачка сиру;
– 1 маленьке яйце або жовток;
– 50 грамів цукру.
Як приготувати пухкі вареники: дивіться відео
Приготування:
- Додайте в кефір сіль і соду, швидко перемішайте. Додайте борошно й замісіть тісто.
- Сформуйте тісто у валик, підсипаючи трохи борошна. Наріжте невеличкими "шайбами", розплющіть руками, формуючи плаский округлий виріб.
- Наповніть начинкою й загорніть. Продовжуйте поки не закінчиться тісто і начинка.
- Варіть на пару на марлі під мискою 5 хвилин.
- Викладіть у миску й змастіть вершковим маслом. Подавати варто зі сметаною.
Смачного!
Щось новеньке: деруни з грибами під сирною шапкою в горщиках.
