/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2Fae43cd59f0db57137802e7ef83c18a35.jpg)
Топ дорогих продуктів, які можна замінити дешевими аналогами
Мало хто знає, що існують дешеві альтернативи популярним суперфудам, які містять у собі не менше вітамінів та корисних речовин. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.
Червона риба. У ній містяться жирні кислоти омега-3. Ці речовини знижують ризик атеросклерозу, внормовують рівень холестерину, позитивно впливають на шкіру та волосся, зміцнюють імунітет. Однак, щоб отримати омега-3 жирні кислоти з червоної риби, необхідно витратити чимало грошей. У скумбрії та оселедці цих речовин міститься не менше, ніж у лососі.
Батат. Прихильники здорового харчування замінюють картоплю бататом. Секрет цінності цього продукту полягає в його складі: у 100 г продукту немає жирів, але є 13 г вуглеводів, 2 г білка у вигляді незамінних амінокислот і велика кількість вітамінів і мінералів. Однак у бататі менше заліза, міді, цинку, ніж у картоплі.
Гарніри. Знайти заміну можна і дорогим гарнірам. Замість гречки, дикого рису, амаранту та кіноа купуйте пшоно, ячну, пшеничну та будь-яку доступну крупу, навіть квасолю.
Насіння чіа легко можна замінити лляним насінням, а кіноа — гречкою, адже за рівнем поживних речовин і мікроелементів ці продукти дуже близькі.
Фрукти. Дорогі екзотичні фрукти коштують так багато лише через те, що на них попит більший, ніж пропозиція, але вітамінів у них не більше, ніж у більш доступних яблуках та апельсинах.
Щодо овочів, то броколі можна замінити звичайною капустою, фіолетовою капустою.
