/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F05f90a750e0eb8a4eb2e78f01d78245d.jpg)
Названо найкорисніші консерви для здоров’я людей похилого віку: зміцнюють серце та кістки
Лікарі рекомендують усім вживати рибні консерви хоча б двічі на тиждень, щоб наситити свій організм необхідними корисними мікроелементами.
Розповідаємо, які рибні консерви вважаються найкориснішими для людей похилого віку.
Чи справді рибні консерви корисні для здоров’я: пояснення лікарів
Медики вважають рибні консерви ідеальним продуктом, особливо для літніх людей, і ось чому. Адже їх не треба готувати, досить легко відкрити й можна одразу ласувати смачною рибкою. А ще така їжа містить купу вітамінів та корисних мікроелементів, які зберігаються під час термічної обробки. Експерти переконують, що риба зберігає всі вітаміни, жири, антиоксиданти й мінерали після смаження чи запікання. Головне, її треба правильно консервувати і зберігати.
Лікарі радять включати рибні консерви до свого щоденного раціону усім, кому за 60. Оскільки такий продукт має всі необхідні речовини для того, щоб тримати себе в чудовій фізичній формі навіть у зрілому віці. Зокрема, рибні консерви містять вкрай важливі вітаміни групи В та D, також залізо, йод і кальцій, що сприяють належній роботі серця й судин, а також зміцнюють кісткову тканину й захищають суглоби від запалень.
Які консерви вважаються найкориснішими для здоров’я людей зрілого віку
- Сардини. Лікарі рекомендують їсти цей вид консервів усім, хто хоче мати здорове серце і знизити рівень "поганого" холестерину. Цей продукт практично не містить ртуті, насичений кальцієм, вітамінами В, D, Е та А, також має у своєму складі корисні поліненасичені жирні кислоти омега-3, які захищають організм від багатьох старечих захворювань. За рахунок вмісту кальцію й вітаміну D продукт зміцнює кістки та запобігає різноманітним запальним процесам сполучної тканини.
- Печінка тріски. Така консерва позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, запобігаючи утворенню тромбів. Після сорока років кров людини стає густішою, а тромбоцити, які відповідають за згортання крові, часто склеюються між собою, через що утворюються тромби – згустки крові. Ці тромби можуть закупорити судини й стати причиною інфаркту та інсульту. А печінка тріски містить цінну речовину – гепарин, яка здатна розріджувати кров та нівелювати появу тромбоцитів.
Названо салат із двох простих і доступних інгредієнтів, який подовжує життя
Які продукти в жодному разі не можна їсти на ніч, і ось чому
Названо 2 популярні овочі, які стають отрутою під час смаження: про це майже ніхто не знає

