Не тільки для кольору: навіщо додавати в бульйон оцет і який для цього підійде
Не тільки для кольору: навіщо додавати в бульйон оцет і який для цього підійде

Не тільки для кольору: навіщо додавати в бульйон оцет і який для цього підійде

Бульйон – ідеальна опція для смачного обіду. Приготування цього супу нескладне, але є кілька нюансів, які створюють різницю між задовільним та ідеальним результатом. 24 Канал розповідає, навіщо досвідчені господині додають у бульйон оцет і який саме варто використовувати.

Який оцет варто додавати в бульйон та навіщо

Головна причина додавання оцту у бульйон – якнайкраща прозорість. Цей інгредієнт дозволить досягнути ідеального кольору супу, який виглядатиме наче на картинці.

Улюблений бульйон / Фото Freepik

Однак є й ще одна, неочевидна причина. Яблучний оцет зробить страву більш корисною та насиченою поживними елементами. Річ у тому, що цей компонент добре витягує поживні речовини з кісток, з яких вариться бульйон. Відтак, бульйон, в яких додали яблучний оцет, буде в рази більш насиченим калієм та магнієм.

Що стосується кількості, то на каструлю бульйону буде достатньо 30 мілілітрів яблучного оцту. Також важливо враховувати і час варіння:

  • бульйон з курячих кісток – 3 – 4 години на повільному вогні;
  • з яловичих – 8 – 12 годин.

Цей простий секрет зробить бульйон не тільки прозорішим та смачнішим, а й куди кориснішим.

Ідеальна знахідка: смачний салатлише з 1 інгредієнта.

Джерело матеріала
loader