Морква по-корейськи без оцту: зірка "Мастер Шеф" Литвинова дала покращений рецепт
Морква по-корейськи без оцту: зірка "Мастер Шеф" Литвинова дала покращений рецепт

Морква по-корейськи без оцту: зірка "Мастер Шеф" Литвинова дала покращений рецепт

Кулінарна експертка, колишня суддя проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася з українцями покращеним рецептом моркви по-корейськи, повідомляє Політека.

Головна особливість моркви по-корейськи за рецептом Тетяни Литвинової – це те, що для її приготування не використовується оцет. Його зірка "Мастер Шеф" замінила на лимонний сік, і завдяки цьому морква по-корейськи виходить ще смачнішою та кориснішою.

Щоб приготувати заправку для моркви по-корейськи, як повідомляє Політека, на 0,5 кг моркви зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова використовує такі інгредієнти:

  • пів головки часнику
  • 1 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. меленого коріандру
  • 2 ст.л. води
  • 1 ст.л. цукру
  • 0, 5 ч.л. чорного меленого перцю
  • ⅓ ч.л. гострого перцю
  • 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 0,5 ч.л. паприки
  • 0,5 ч.л. сушеного часнику
  • 4 ст.л. лимонного соку
  • 50 г оливкової олії

Моркву чистимо від шкірки та натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Лайфхак: якщо раптом морква у вас сухувата, то для соковитості її попередньо можна замочити на пів години в холодній воді, а потім уже натираємо.

В окремій мисочці зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова готує заправку: спершу розчиняє в воді сіль і цукор, далі додає спеції, свіжовичавлений лимонний сік, натертий часник і перемішує все.

До натертої моркви додаємо заправку та добре перемішуємо, це зручно робити руками. У кінці зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова додає до моркви теплу оливкову олію та ще раз добре все перемішує.

Щоб така морква по-корейськи промаринувалася, достатньо буквально 15 хвилин.

Останні новини України:

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader