Дієтичний сніданок для всіх: рецепт сирників у духовці
Дієтичний сніданок для всіх: рецепт сирників у духовці

Дієтичний сніданок для всіх: рецепт сирників у духовці

Такі сирники виходять ніжними і готуються практично без вашої участі.

Сирники — це ідеальний вибір на сніданок. У духовці вони виходять дієтичними, а ще готуються без борошна та олії. Якщо любите хрустку скоринку, перед запіканням обваляйте сирники в горіховій крихті або в подрібнених кукурудзяних пластівцях. Фокус розповість, як їх приготувати.

Сирники в духовці

Інгредієнти:

  • сир — 400 г;
  • родзинки — 70 г;
  • одне яйце;
  • манна крупа — 4 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • ванільний екстракт — 4 краплі, або ванілін.

Залийте родзинки невеликою кількістю гарячої води і залиште на 10 хвилин. Яйця збийте міксером із цукром до отримання пишної світлої однорідної маси. Всипте манну крупу і добре перемішайте. Залиште на 10 хвилин.

Сир протріть через дрібне сито, змішайте з яєчно-манною масою, родзинками і ванільним екстрактом. Ретельно перемішайте.

Із сирного тіста сформуйте сирники, перекладіть на деко, вистелене папером для випічки, на невеликій відстані один від одного. Духовку нагрійте до 180 °C.

Запікайте сирники в духовці протягом 25-30 хвилин, один раз перевернувши. Подавайте зі сметаною, з улюбленим варенням або зі згущеним молоком.

Читайте також:

Вишуканий десерт, а не просто сніданок: рецепт сирної запіканки з гарбузом

Дуже смачна випічка: рецепт сирного печива з яблучною начинкою

Якщо хочеться несолодких сирників: рецепт із кукурудзяним борошном

Джерело матеріала
loader
loader