/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F60031bf6587f666babcdb40b963426dd.png)
Морква по-корейськи: простий і швидкий рецепт від зірки "Мастер Шеф"
Шеф-кухар Микола Люлько, який був фіналістом третього сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали", поділився рецептом домашньої моркви по-корейськи, пише Політека.
"Дуже просто, дуже швидко і дуже смачно", – наголосив фіналіст "Мастер Шеф".
Щоб приготувати смачну та пікантну моркву по-корейськи, для маринаду на 1 кг моркви зірка "Мастер Шеф" використовує 10 г солі, 20 г цукру, 50 г оцту, 100 г соняшникової олії, 50 г часнику, 10 г перцю чилі та спеції.
Спеції для моркви по-корейськи можете використовувати або готову суміш, яка продається в будь-якому магазині, або зібрати самостійно:
- 2 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. копченої паприки
- 1 ч.л. меленого сушеного часнику
- 1 ч.л. куркуми
- 1 ч.л. меленого червоного перцю
- 0,5 ч.л. меленого чорного перцю
Якщо у вас дуже солодка морква, то цукор можна взагалі не додавати, або ж, за бажанням, його можна замінити на мед. Оцет для приготування моркви по-корейськи зірка "Мастер Шеф" використовує яблучний, але підійде і звичайний столовий, пише Політека .
Моркву чистимо та натираємо на тертці для моркви по-корейськи. До тертої моркви додаємо вичавлений часник, сіль, оцет, цукор, подрібнений перець чилі та суміш спецій.
Ще один секрет смачної моркви по-корейськи – олію фіналіст "Мастер Шеф" добре розігріває та заливає нею моркву. Гаряча олія максимально розкриє смак і аромат спецій. Добре все перемішуємо та лишаємо на ніч у холодильнику.
Для подачі фіналіст "Мастер Шеф" додав до моркви по-корейськи трішки подрібнених горіхів кешʼю та листочки кінзи.
Останні новини України:
Також Політека писала, що суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив свій фірмовий рецепт борщу.
Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

