Морква по-корейськи: простий і швидкий рецепт від зірки "Мастер Шеф"
Морква по-корейськи: простий і швидкий рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Морква по-корейськи: простий і швидкий рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Шеф-кухар Микола Люлько, який був фіналістом третього сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали", поділився рецептом домашньої моркви по-корейськи, пише Політека.

"Дуже просто, дуже швидко і дуже смачно", – наголосив фіналіст "Мастер Шеф".

Щоб приготувати смачну та пікантну моркву по-корейськи, для маринаду на 1 кг моркви зірка "Мастер Шеф" використовує 10 г солі, 20 г цукру, 50 г оцту, 100 г соняшникової олії, 50 г часнику, 10 г перцю чилі та спеції.

Спеції для моркви по-корейськи можете використовувати або готову суміш, яка продається в будь-якому магазині, або зібрати самостійно:

  • 2 ч.л. меленого коріандру
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • 1 ч.л. меленого сушеного часнику
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. меленого червоного перцю
  • 0,5 ч.л. меленого чорного перцю

Якщо у вас дуже солодка морква, то цукор можна взагалі не додавати, або ж, за бажанням, його можна замінити на мед. Оцет для приготування моркви по-корейськи зірка "Мастер Шеф" використовує яблучний, але підійде і звичайний столовий, пише Політека .

Моркву чистимо та натираємо на тертці для моркви по-корейськи. До тертої моркви додаємо вичавлений часник, сіль, оцет, цукор, подрібнений перець чилі та суміш спецій.

Ще один секрет смачної моркви по-корейськи – олію фіналіст "Мастер Шеф" добре розігріває та заливає нею моркву. Гаряча олія максимально розкриє смак і аромат спецій. Добре все перемішуємо та лишаємо на ніч у холодильнику.

Для подачі фіналіст "Мастер Шеф" додав до моркви по-корейськи трішки подрібнених горіхів кешʼю та листочки кінзи.

Останні новини України:

Також Політека писала, що суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив свій фірмовий рецепт борщу.

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader