/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F226d16ceb47ac7f4fa90a8786ce33564.jpg)
В сирі почали знаходити білі кристали: що це таке і для чого вони потрібні
Ви дізнаєтесь:
Якщо ви коли-небудь помічали дрібні кристалики на поверхні або всередині сиру, можливо, задумувалися, що це таке і чи впливають вони на якість продукту. Деякі вважають їх ознакою старіння, інші – показником вишуканого смаку, повідомляє Mirror.
Главред з'ясував, що хрумтить у твердому сирі.
Сир цінують за багатство смаків, текстур і ароматів, які дозволяють насолоджуватися ним у різноманітних поєднаннях. Від ніжної вершковості до пікантної гостроти – кожен вид має свою унікальну особливість, роблячи сир не лише смачним, а й поживним продуктом. Він чудово доповнює вина, фрукти та горіхи, що робить його ідеальним вибором для будь-якої трапези чи закуски.
Що за білі крапки в сирі - чому пармезан має кристали
Щодо білих кристалів, вони абсолютно безпечні. Як пояснюють експерти "Cathedral City", ці утворення, відомі як лактат кальцію, природним чином з’являються у витриманих сирах, особливо в чеддері, а також можуть зустрічатися й у інших твердих сортах.
"Лактат кальцію утворюється, коли молочна кислота, яка утворюється під час ферментації, з'єднується з кальцієм. З часом ця сполука кристалізується в міру старіння сиру, вказуючи на процес дозрівання, що призводить до більш насиченого смаку та текстури", - йдеться у матеріалі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fc34b6c8c57d267fbb4ba947e0968edbe.jpg)
Отже, поява білих кристалів зовсім не означає, що сир зіпсувався. Навпаки, це свідчить про правильну витримку та дозрівання. Хоча такі кристали можуть виглядати незвично, вони не лише безпечні для вживання, а й додають сиру цікаву текстуру та легкий хрускіт, збагачуючи його смакові якості.
Дивіться відео про те, чому в сирі з'являються кристали:
З чим поєднувати сир
Сир не тільки має насичений смак, а й чудово поєднується з різними продуктами, створюючи гармонійні комбінації. Ось кілька ідеальних варіантів:
Вам також може бути цікаво:
The Daily Mirror
The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

