/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fcaa0bd4a0d6bbab3e9e2e9d10728477b.jpg)
Три найнезвичніші рецепти піци, які ви ніколи не готували
Піца – одна з найпопулярніших страв у всьому світі, яка завоювала серця мільйонів людей.9 лютого усі шанувальники італійської національної страви відзначають Міжнародний день піци.Gazeta.ua пропонує три найцікавіших рецепти приготування цієї ситної запашної страв.борошно - 3 стол. л.;кабачки - 300 г;яйця - 2 шт.;розпушувач для тіста - 2 г;ковбаса - 100 г;твердий сир - 50 г;помідори - 1 великий або 2 дрібних;італійські трави - 1 чайн. л.;соняшникова олія - 2 стол. л.;зелень;сіль, перець за смаком.Кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і залиште на 5-10 хвилин, щоб вони виділили сік. Відіжміть масу руками і злийте всю рідину. Додайте до кабачків яйця, борошно і розпушувач, перемішайте до однорідності. Тісто має бути густим, як на оладки. Можливо, знадобиться більше борошна, ніж зазначено в рецепті.Якщо після замішування тіста кабачки виділили багато води і тісто стало занадто рідким, то можна додати пару ложок манки і залишити для набухання.Потім підготуйте начинку для піци кабачкової: тонко наріжте ковбасу і помідори, натріть сир. Начинку можна міняти на свій розсуд.Кабачкова піца на сковороді:Нагрійте сковорідку з олією, викладіть кабачкове тісто і розрівняйте. Випікайте корж на мінімальному вогні приблизно 5-7 хвилин, поки низ не зарум'яниться. Обережно переверніть тісто. На готову сторону викладіть ковбасу, помідори і тертий сир. Накрийте кришкою і готуйте піцу, поки сир не розплавиться.Кабачкова піца в духовці:Круглу форму для випічки або деко застеліть пергаментом і обов'язково змастіть олією, інакше тісто пригорить. Посипте основу італійськими травами, викладіть ковбасу і помідори, посипте зверху сиром. Можна зробити одну велику страву або кілька міні-піц.Випікайте блюдо в розігрітій до 180° духовці близько 25 хвилин. Якщо краї тіста стали золотистими, то піца з кабачків готова.Спробуйте рецепт піци на квасолевій основі. Вона буде здоровіша за традиційну піцу, цікавіша і швидша у приготуванні.Квасоля червона, консервована 250 гЯйця курячі - 1 шт.Крохмаль картопляний - 50 гОливкова олія - 1 ст. л.Чебрець, гілочка - 4 шт.Майоран - 0.5 ч. л.Перець червоний мелений - 0.5 ч. л.Соус томатний за смакомСіль за смакомПерець чорний мелений за смакомТомати чері - 100 гСир моцарела - 100 гПечериці 100 гРозігрійте духовку (180 градусів). Злийте рідину з квасолі і промийте. Покладіть в миску, додайте яйце і перемішайте до однорідності. Додайте оливкову олію і спеції, замісіть тісто.Перекладіть на деко, застелене папером, і сформуйте круглий корж. Випікайте 35-40 хвилин.Змастіть верх випеченого тіста соусом, викладіть нарізані гриби та помідори, наріжте моцарелу шматочками і посипте ними решту інгредієнтів. Поставте в розігріту духовку і запікайте кілька хвилин, поки моцарела не розтане.Таку піцу ви навряд готували у своєму житті. Спробуйте поекспериментувати250 г варених спагетті2 яйця25 г (1/3 склянки) дрібно натертого сиру пармезан250 мл (1 склянка) томатного соусу для спагетті80 г нарізаної моцарели3 печериці3 скибочки панчетти або бекону1/2 чашки свіжого базилікаРозігрійте духовку до 200°C. Змастіть форму для піци діаметром 30 см.Помістіть спагетті в більшу миску. Злегка збийте яйця та додайте до спагетті разом з пармезаном. Приправте. Добре перемішайте.Розкладіть суміш зі спагеті рівномірно по підготовленій формі. Запікайте протягом 5 хвилин або до напівготовності. Змастіть соусом для спагеті, посипте сиром, нарізаними грибами та панчеттою. Запікайте протягом 15 хвилин або поки основа не стане хрусткою, а сир розплавиться. Приправте і посипте базиліком.
