Розвіяли міф, що чорний хліб корисніший за білий
Розвіяли міф, що чорний хліб корисніший за білий

Розвіяли міф, що чорний хліб корисніший за білий

Хто намагається скинути вагу, купують лише чорний хліб.Але він не завжди корисний.Дієтолог Тетяна Лакуста на своїй сторінці в Instagram розповіла, на що треба звернути увагу."Коли йдеться про темні сорти хліба, то зазвичай мається на увазі цільнозерновий темний хліб, з додаванням висівок. Насправді темний хліб буває різним і в його складі може бути багато різних інгредієнтів, які не роблять його кориснішим, ніж сорти білого хліба", - пояснює Тетяна Лакуста.Деякі виробники додають у хліб барвники, щоб зробити його темнішим. А ще цукрові сиропи для посилення смаку. Тому варто звертати увагу на склад хліба, тип помелу борошна, кількість доданого цукру.Найкорисніший - грубий тип помелу, це обойне та обдирне. Таке борошно з цілого зерна, в якому міститься багато мінералів, вітамінів та корисних мікроелементів.При цьому, перший, другий та вищі сорти відрізняються тим, що містять значно більше крохмалю, менше клітковини та мінералів.Додані цукри - це окремий біль. Через яблучне пюре, солод, глюкозо-фруктозний сироп темний хліб може мати високий глікемічний індекс, не менший ніж у білих сортах. У складі білків, жирів та вуглеводів вам напишуть, скільки цукрів буде. Їх може бути від 1 і більше (солодкі види хліба - 13 г). Тут головне орієнтуватися правило: менше доданих цукрів - корисніше.Один із найкращих видів хліба - з меншим переліком інгредієнтів, як, наприклад у круглому українському хлібі.

Джерело матеріала
loader