Шакшука – пряна насолода ранку: смачний і простий рецепт від Пави
Шакшука – пряна насолода ранку: смачний і простий рецепт від Пави

Шакшука – пряна насолода ранку: смачний і простий рецепт від Пави

Цей неймовірний сніданок в пряному томатному соусі змусить вас облизати пальці. Як приготувати ідеальну шакшуку розповідає 24 Канал з посиланням на переможця "МастерШеф-7" Вадима Бжезинського (Пави).

Шакшука від Пави

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– 1/2 цибулі фіолетової;
– 2 помідори;
– 1 зубок часнику;
– 1/2 болгарського перцю;
– 1/2 чайної ложки паприки солодкої;
– 1 чайна ложка цукру;
– 30 мілілітрів оливкової олії;
– лимонний сік – на смак;
– 2 – 3 яйця;
– 20 грамів кінзи;
– кунжутна паста (тахіні) – за бажанням;
– кмин – на смак;
– сіль, чорний перець – на смак.

Як приготувати шакшуку: дивіться відео

Приготування:

  1. Фіолетову цибулю дрібно наріжте, помідори обдайте окропом, зніміть шкірку та наріжте кубиками. Болгарський перець наріжте дрібними смужками, часник подрібніть.
  2. На сковороді розігрійте оливкову олію, додайте цибулю і обсмажте 2 – 3 хвилини до м'якості. Додайте часник і перемішайте, щоб він розкрив свій аромат.
  3. Додайте болгарський перець, помідори, солодку паприку, цукор, кмин, сіль і перець. Влийте трохи води, щоб овочі рівномірно тушкувалися. Готуйте на середньому вогні 10 – 12 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Зробіть в соусі 2 – 3 заглиблення й акуратно вбийте в них яйця. Готуйте без накривання 5 – 7 хвилин, поки білок не схопиться, а жовток залишиться рідким.
  5. В кінці збризніть лимонним соком, посипте свіжою кінзою та подайте зі свіжим хлібом або лавашем. За бажанням додайте пасту тахіні.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і соковите куряче філе від Ярославського.

Джерело матеріала
loader
loader