![Яка риба найкорисніша: вісім видів, якими варто урізноманітнити раціон](https://thumbor.my.ua/v6i3qrNMqb49GsO4D2FOKVdhw3g=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fafeca01d970b0141f8d2039514a70cb2.jpg)
Яка риба найкорисніша: вісім видів, якими варто урізноманітнити раціон
Не всі види риби однаково корисні. Хоча багато мають цінне цінне джерело білка, омега-3 жирних кислот і вітамінів, які необхідні для здоров'я серця, мозку та імунітету.Деякі містять більше корисних речовин, менше важких металів і чудово доповнюють раціон.Розповімо, яку рибу варто обирати, щоб отримати максимум користі для організму.Лосось має високий вміст омега-3 жирних кислот і низький - ртуті. Він також містить додаткові поживні речовини, які підтримують загальний стан здоров'я, зокрема білок, амінокислоти, різні вітаміни та мінерали, такі як вітамін D, залізо, кальцій і калій. Лосось також містить антиоксиданти, такі як вітамін Е, вітамін С і селен.Атлантична скумбрія - це екологічно чистий і здоровий вибір, оскільки вона містить нежирний білок, кальцій, магній, калій, селен і вітаміни групи В. Скумбрія підходить для дієтичного харчування завдяки багатому вмісту вітамінів, особливо групи D.Райдужна форель належить до риб з найменшим рівнем забруднення і великою кількістю поживних речовин. Вона є особливо корисною для серця завдяки високому вмісту білка і низькому вмісту насичених жирів.Попри свій невеликий розмір, вони містять чималу кількість омега-3, кальцію, вітаміну D і В-12. Порівняно з іншими видами риби, у сардинах накопичується значно менше ртуті.Як і решта видів риби, він є цінним джерелом білка й ненасичених жирів. Особливо корисними є консерви з подрібненого тунця: у таких рівень ртуті значно менший, ніж у цільному філе.У 85-грамовій порції цієї риби наявні близько 15 грамів білка. Також сайда багата на омега-3. Водночас містить мало вуглеводів і насичених жирів. Має один із найнижчих рівнів ртуті.У такій рибі міститься білок, важливий для нормальної та повноцінної роботи організму. М'ясо оселедця за поживністю не поступається іншим, дорожчим видам риб. У ньому до 33% легкозасвоюваного жиру. Також ця риба містить вітаміни A, D, Е, В та безліч мікроелементів, зокрема фосфор, калій, кальцій, натрій, магній, йод та омега-3.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)