Що відбувається з організмом, коли пити каву одразу після їжі?
Що відбувається з організмом, коли пити каву одразу після їжі?

Що відбувається з організмом, коли пити каву одразу після їжі?

Багато людей звикли пити каву одразу після прийому їжі, адже це традиція для багатьох — особливо після сніданку. Однак лікар-дієтолог Моніка Бішофф (Німеччина) застерігає, що це може бути не найкращим рішенням для організму.

Згідно з порадами лікаря, споживання кави одразу після їжі може зашкодити через вміст у напої таніну — речовини, що має властивість зв’язувати залізо в шлунку. Танін не дозволяє організму засвоювати цей важливий мікроелемент, який необхідний для нормальної роботи всіх систем організму, особливо для кровотворення. Залізо, яке міститься в продуктах, таких як овочі та фрукти, не може повноцінно засвоюватися, коли ми вживаємо каву одразу після їжі. Це може призвести до дефіциту заліза і спричинити проблеми зі здоров’ям, зокрема з анемією. Моніка Бішофф радить не пити каву принаймні за 30 хвилин до або після їжі. Якщо ви хочете насолодитися кавою, краще зробити це за кілька годин після прийому їжі, аби уникнути негативного впливу на засвоєння важливих мікроелементів.

Кава — це чудовий напій, але її споживання повинно бути розумним і відповідним. Уникайте вживання кави одразу після їжі, щоб не порушувати засвоєння необхідних для організму корисних речовин. Таким чином, ви зможете підтримувати здоров’я і правильно піклуватися про своє тіло.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader