![Банани не почорніють тиждень: прості способи зберігання](https://thumbor.my.ua/fJE_b3kTRAHaoaOa2kqofP7e8Wc=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1a08cb120aa224b10e959de79ceafa64.jpg)
Банани не почорніють тиждень: прості способи зберігання
Чорні плями на банані – це сигнал про те, що фрукт вже перезрів, а коли він повністю почорніє, то це стане фінальною точкою його зрілості, пише 24 Канал. Нерідко почорнілі банани можна їсти, оскільки всередині вони все ще солодкі, втім втрачають текстуру й стають пюреподібними.
Щоб до такого не допустити, рекомендуємо скористатися кількома важливими порадами.
Як правильно зберігати банани
Банани не рекомендовано тримати в холодильнику, тому краще їх зберігати при кімнатній температурі, але не в корзині біля інших фруктів, а в кухонній шафі чи коморі. Місце повинно бути не дуже теплим, але з хорошою вентиляцією.
У супермаркеті обирайте плоди ще зеленими, оскільки дозрілі жовті фрукти будуть зберігатися якомога довше. Також звертайте увагу на шкірку. На ній не повинно бути ніяких подряпин й тріщин.
Прості поради, які допоможуть бананам зберігатися свіжими / Фото Pexels
Зв’язку бананів варто тримати в підвішеному стані й не класти на кухонні поверхні. Обов'язково виймайте банан з пакета, оскільки там накопичується волога й газ етилен, тому фрукти почнуть дозрівати швидше.
Щоб стиглі банани довше зберігалися, відокремте кожен плід від зв’язки. Кожну ніжку банана загорніть у харчову плівку. Це допоможе запобігти виділенню етилену, який з’являється під час дозрівання плоду. Цю плівку додатково можна зафіксувати скетчем. Якщо ж фрукти перестигнули, то з них можна зробити панкейки чи банановий хліб.
![loader](/files/images/preloader.gif)