Блогерка показала стародавню українську страву з буряка: рецепт став вірусним
Блогерка показала стародавню українську страву з буряка: рецепт став вірусним

Блогерка показала стародавню українську страву з буряка: рецепт став вірусним

Фуд-блогерка Діана Куліковська поділилася рецептом таратути, пише 24 Канал. Це стародавня українська страва з варених буряків, яку готували ще 100 років тому.

Як приготувати таратуту

Для приготування таратути, як розповіла Діана Куліковська, потрібно всього кілька інгредієнтів:

  • буряк 5 штук,
  • огірок 6 штук,
  • цибуля велика 1 штука,
  • хрін 1 столова ложка,
  • олія 1 столова ложка,
  • столова ложка розсолу з огірків,
  • два стакани води з варіння буряка.

Як виявилось, страву приготувати надзвичайно легко. Зокрема, буряк слів готувати пів години на середньому вогні та в жодному разі не солити.

Згодом до буряка додати інші інгредієнти та пставити на добу в холодильник.

Як приготувати таратуту: дивіться відео

У коментарях до відео фуд-блогерка розповіла, що взяла рецепт з книги 1913 року. Крім того, Діана Куліковська наголосила, що таратута – це не вінігрет, про що подумали підписники в TikTok.

Джерело матеріала
loader
loader