Ідеальний манник від Лілії Цвіт: як приготувати пухку випічку без борошна
Ідеальний манник від Лілії Цвіт: як приготувати пухку випічку без борошна

Ідеальний манник від Лілії Цвіт: як приготувати пухку випічку без борошна

Класичний манник готується з борошном і молоком, але є інша версія.Спробуйте рецепт без борошна кулінарки Лілії Цвіт.Манник від Лілії Цвіт стане гарною заміною сирному пудингу на сніданок. Завдяки манній крупі він вдається м'яким і ніжним, а кефір додає приємної вологості та легкої кислинки. Якщо хочете зробити випічку ще смачнішою, додайте фрукти - яблука чи банани, трохи родзинок, кураги, лимонної цедри або горіхів.Головний секрет ідеального манника - дати манці добре набухнути в кефірі, хоча б 20-30 хвилин. Тоді тісто буде однорідним, а випічка - ніжною та пухкою.Манна крупа - 100 гКефір - 200 гЯйця курячі - 5 шт.Цукор - 100 гСир кисломолочний - 500 гРозпушувач - 10 гЦукор ванільний - 10 гСіль за смакомОлія соняшникова - 15 гМультиваркаМанну крупу змішайте з кефіром і залиште набухати. Кефір можна взяти будь-якої жирності, можна також брати домашнє кисле молоко.Відділіть білки від жовтків. Білки покладіть у холодильник, а до жовтків додайте сир, цукор, сіль, ванільний цукор, розпушувач і збийте блендером. До цієї маси додайте крупу із кефіром і перемішайте.Окремо збийте білки в густу піну і наприкінці додайте до тіста, щоб вийшла пишна маса. Обережно перемішуйте, щоб білки не осіли. Чашу мультиварки змастіть олією, посипте манкою і викладіть тісто. Випікайте в режимі "Випічка" 50 хвилин.Порада: якщо ви випікаєте в духовці, то при температурі 180 °С приблизно ті ж 50 хвилин, поки манник не підрум'яниться.Подавайте манник із медом, йогуртом або просто так. Він і без додатків чудовий.

Джерело матеріала
loader
loader