Сніданок без "порожніх калорій": як приготувати запашну вівсянку з фініками у духовці
Сніданок без "порожніх калорій": як приготувати запашну вівсянку з фініками у духовці

Сніданок без "порожніх калорій": як приготувати запашну вівсянку з фініками у духовці

Запечена вівсянка - це ідеальний сніданок для тих, хто цінує смачну й корисну їжу. Ця страва зарядить енергією на весь день. Готувати її просто, а результат перевершить всі ваші очікування. Її полюблять навіть ті, хто є противником ранкових каш.Особлива родзинка саме цього рецепта - пюре з фініків. Воно додасть каші більше солодкуватості та приємного присмаку. Фініки - це чудова заміна цукру, вони не мають "порожніх калорій".Пластівці вівсяні - 3 скл.Молоко 2,5% - 3 скл.Кориця - 1 ч. л.Кокосова стружка - 7 ст. л.Волоські горіхи - 1/4 скл.Фінік - 5 шт.Банани - 1 шт.Полуниця - 10 шт.Змішайте вівсяні пластівці з корицею, кокосовою стружкою та подрібненими волоськими горіхами.Очистьте фініки від кісточок та розімніть їх виделкою, додавши три столові ложки гарячої води, аби утворилася однорідна солодка паста.Влийте у суміш вівсянки молоко, додайте фінікову пасту, дрібно порізану полуницю та банан і добре перемішайте. Викладіть додаткові шматочки полуниці та банана зверху.Запікайте у розігрітій на 190 °C духовці 45-60 хв. Дайте охолонути протягом 15 хв. і подавайте до столу.

Джерело матеріала
loader