Сім продуктів, які треба їсти взимку для сяючої шкіри
Сім продуктів, які треба їсти взимку для сяючої шкіри

Сім продуктів, які треба їсти взимку для сяючої шкіри

Взимку наша шкіра найбільше потребує турботи. Морозне повітря, сухість у приміщеннях та нестача вітамінів часто призводять до втрати природного сяйва. Але секрет красивої шкіри криється не лише у доглядовій косметиці, а й у харчуванні.Правильно підібрані продукти допоможуть зберегти зволоження, пружність та свіжість обличчя навіть у холодну пору року.Американський дерматолог Девід Лефелл настійно рекомендує для порятунку шкіри і продовження її молодості вживати в їжу продукти з вітаміном Е."Вітамін Е відмінно підходить для підтримки здорової шкіри і успішно використовується для лікування шкірних захворювань, таких як вугрі, псоріаз, атопічний дерматит. Вітамін Е має антиоксидантні та протизапальні властивості, ефективно захищає шкіру від дії сонячних променів і фотостаріння", - розповів дерматолог.Олія зародків пшениці. Загалом всі рослинні олії містять у собі вітамін Е, але олія зародків пшениці поза конкуренцією: в одній столовій ложці такої олії міститься близько 20 мг заповітного вітаміну.Мигдаль. У 95 грамах мигдальних горіхів міститься 24,9 мг вітаміну Е-це 125% денної норми. Крім того, мигдаль містить клітковину, яка допомагає травленню.Кедрові горіхи. У 100 грамах цих горіхів міститься 9,3 мг вітаміну Е. Особлива користь від вживання кедрових горіхів в їжу полягає в тому, що це дуже ефективно допомагає зміцнити стан серцево-судинної системи.Арахіс. 100 грамів арахісу містяться 8,3 мг вітаміну Е. Також арахіс забезпечує організм корисну клітковину, яка покращує стан кишкової мікрофлори. Вживання арахісу є одним з кращих способів зберегти до глибокої старості когнітивне здоров'я.Насіння соняшнику. 100 грамів насіння - це більше 36 мг вітаміну Е. Крім цього, в насінні соняшнику містяться антиоксиданти, які здатні запобігати розвитку раку і хвороб серця.Ківі. Три-чотири ківі дають організму близько 3 мг вітаміну Е. Не дуже багато, але зате ківі відрізняється дуже високим рівнем вмісту вітаміну С, що робить його прекрасним продуктом для підвищення імунітету в зимовий час.Червоний солодкий перець. 100 грамів червоного солодкого перцю містять 1,6 мг вітаміну Е. При цьому перець також корисний як засіб зміцнення судин, бореться з виникненням атеросклерозу.

Джерело матеріала
loader
loader