Взимку наша шкіра найбільше потребує турботи. Морозне повітря, сухість у приміщеннях та нестача вітамінів часто призводять до втрати природного сяйва. Але секрет красивої шкіри криється не лише у доглядовій косметиці, а й у харчуванні.Правильно підібрані продукти допоможуть зберегти зволоження, пружність та свіжість обличчя навіть у холодну пору року.Американський дерматолог Девід Лефелл настійно рекомендує для порятунку шкіри і продовження її молодості вживати в їжу продукти з вітаміном Е."Вітамін Е відмінно підходить для підтримки здорової шкіри і успішно використовується для лікування шкірних захворювань, таких як вугрі, псоріаз, атопічний дерматит. Вітамін Е має антиоксидантні та протизапальні властивості, ефективно захищає шкіру від дії сонячних променів і фотостаріння", - розповів дерматолог.Олія зародків пшениці. Загалом всі рослинні олії містять у собі вітамін Е, але олія зародків пшениці поза конкуренцією: в одній столовій ложці такої олії міститься близько 20 мг заповітного вітаміну.Мигдаль. У 95 грамах мигдальних горіхів міститься 24,9 мг вітаміну Е-це 125% денної норми. Крім того, мигдаль містить клітковину, яка допомагає травленню.Кедрові горіхи. У 100 грамах цих горіхів міститься 9,3 мг вітаміну Е. Особлива користь від вживання кедрових горіхів в їжу полягає в тому, що це дуже ефективно допомагає зміцнити стан серцево-судинної системи.Арахіс. 100 грамів арахісу містяться 8,3 мг вітаміну Е. Також арахіс забезпечує організм корисну клітковину, яка покращує стан кишкової мікрофлори. Вживання арахісу є одним з кращих способів зберегти до глибокої старості когнітивне здоров'я.Насіння соняшнику. 100 грамів насіння - це більше 36 мг вітаміну Е. Крім цього, в насінні соняшнику містяться антиоксиданти, які здатні запобігати розвитку раку і хвороб серця.Ківі. Три-чотири ківі дають організму близько 3 мг вітаміну Е. Не дуже багато, але зате ківі відрізняється дуже високим рівнем вмісту вітаміну С, що робить його прекрасним продуктом для підвищення імунітету в зимовий час.Червоний солодкий перець. 100 грамів червоного солодкого перцю містять 1,6 мг вітаміну Е. При цьому перець також корисний як засіб зміцнення судин, бореться з виникненням атеросклерозу.