Ми всі готуємо чай по-своєму, але століттями точиться суперечка про те, що робить чай ідеальним.Багато хто серед любителів цього напою до цього часу неправильно використовував чай в пакетиках, пише mirror.Експерти кажуть, одним із найважливіших елементів при приготуванні напою є те, як ви вийняли чайний пакетик з чашки.Якщо при заварюванні ви стискаєте свій чайний пакетик в кухлі - це не правильно.За висновками науковців, якщо притискаєте чайний пакетик до чашки зворотною стороною ложки, щоб стиснути його, замість того, щоб дати настоятися, ви зіпсуєте смак чаю.Причина цього твердження пов'язана з дубильними речовинами. Дубильні речовини - це рослинні сполуки, які мають антиоксидантну та протизапальну дію. Однак вони досить гіркі. Чай є одним із найбагатших джерел дубильних речовин, і саме вони надають напою сухий, дещо гіркуватий смак.Тому не слід відтискати чайні пакетики після того, як він був "намочений"."Рідина, яка залишається в пастці в чайному пакетику, містить навіть більше дубильних кислот, ніж та, яка здатна просочитися з пакетика самостійно. Стискаючи чайний пакетик, ви ненавмисно випускаєте ці дубильні кислоти в свій чай. У свою чергу, створюєте набагато більш гіркий чай", - кажуть експерти Ringtons Tea.