Що робити, якщо у борошні завелися жучки
Що робити, якщо у борошні завелися жучки

Що робити, якщо у борошні завелися жучки

Борошно завжди потрібно просіювати.Буває трапляється, що у ньому заводяться жучки. Їх ще називають борошняні хрущаки. Їх личинки потрапляють у будинок разом із купленою крупою, борошном, сухофруктами чи спеціями з магазину. А вже з личинки за сприятливих для них умов виводиться комаха.Заражене борошно краще вже не вживати. Навіть після просіювання продукт зіпсований. Продукти життєдіяльності жучків токсичні та можуть стати причиною появи алергічних реакцій і навіть спровокувати розлади шлунково-кишкового трактуЄ шанс врятувати продукт лише у тому випадку, якщо у ньому небагато жучків. Але варто пам'ятати, що не завжди виходить повністю очистити борошно. Тому вживати продукт, який навіть очищений таким чином, все одно ризиковано.Якщо жучків у борошні небагато, то потрібно очистити продукт від дорослих особин. Провести температурну обробку продукту. Для цього борошно потрібно або покласти на кілька днів у морозильну камеру, або прогріти в духовці за температури 50 градусів упродовж пів години.Після цього просіяти продукт і перебрати його вручну.Щоб попередити появу таких жучків у борошні в майбутньому, потрібно зберігати цей продукт у скляних, пластикових або металевих ємностях.

Джерело матеріала
loader
loader