Те, що треба для вихідного: апетитна шакшука, яка задасть настрій на весь день
Те, що треба для вихідного: апетитна шакшука, яка задасть настрій на весь день

Те, що треба для вихідного: апетитна шакшука, яка задасть настрій на весь день

Шакшука недарма має світову популярність – ця невибаглива, але водночас особлива страва здатна подарувати незабутні враження. 24 Канал пропонує приготувати її за рецептом BBC Food.

Рецепт шакшуки

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 столові ложки оливкової або соняшникової олії;
– 2 дрібно нарізані цибулини;
– 2 подрібнені зубчики часнику;
– 1 дрібно нарізаний перець чилі;
– 400 грамів нарізаних помідорів;
– 1 столова ложка в'ялених томатів;
– дрібка цукрової пудри;
– 4 яйця;
– 4 ложки нарізаної петрушки;
– сіль та перець до смаку;
– хрусткий хліб для подачі.

Приготування:

  1. На середньому сильному вогні розігрійте олію в глибокій сковороді або сотейнику. Додайте цибулю і смажте її протягом 5 хвилин.

  2. Потім додайте часник і чилі, смажте ще 30 секунд. Додайте нарізані помідори, томатну пасту і цукор.

  3. Доведіть суміш до кипіння, а потім зменшіть вогонь і тушкуйте на повільному вогні без кришки 10 хвилин, доки соус не загусне і цибуля не стане м'якою. Приправте сіллю та свіжомеленим перцем.

  4. Тильною стороною ложки зробіть чотири заглиблення в соусі і обережно розбийте в них яйця. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 6 хвилин або доки яйця не досягнуть бажаного ступеня готовності.

  5. Прикрасьте страву петрушкою і відразу подавайте з улюбленим хлібом.

Смачного!

На перегляд інавгурації Трампа: рецептиамериканських закусок.

Джерело матеріала
loader