Канабіс, коктейлі, розливне — 7 трендів крафтового пива у 2025 році
Канабіс, коктейлі, розливне — 7 трендів крафтового пива у 2025 році

Канабіс, коктейлі, розливне — 7 трендів крафтового пива у 2025 році

Видання Hop Culture, із посиланням на Американську пивну асоціацію, розповіло про тренди у пивній галузі США у 2025 році. Загалом медіа зібрало 11 трендів, серед яких популярні види пива. Розповідаємо про 7 основних оновлень у броварнях.

Адже інші 4 тренди більш локальні та більш притаманні американському ринку. Мова йде про пивні ігри з Guinness (в Україні теж є пивні ігри на кшталт бірпонгу); ностальгійні банки пива, наприклад, із зображенням класичної моделі Nike Air Max, а також найбільш популярні сорти пива у США. 

Напої з канабісом

Як розповіла Hop Culture Кейлі Теріо, експерткою у сфері алкогольних напоїв у компанії NIQ, 78 млн американців повідомили, що споживають канабіс, а 30% дорослого населення США ідентифікує себе як споживача канабісу. За останні роки ця кількість подвоїлася.

Споживачі кажуть, що канабіс та напої на його основі краще розслаблюють, а після нього відсутнє похмілля.

Читайте також: Milk Bar створили лінійку десертів з СВD. Хто ще продає напої та суперфуди з канабідіолом

Коктейлі в тапрумах 

Після пандемії COVID-19 люди почали вертатись у бари. За даними Hop Culture, споживачі «втомились» від відсутності альтернативи пиву у броварнях. Тому заклади можуть почати готувати коктейлі та розширювати асортимент серед закусок. 

«Людям потрібні різноманітні варіанти, а бари прагнуть і надалі залишатися бажаним місцем збору для всіх. Вони не тільки додадуть більше пропозицій, але й докладуть більше зусиль, щоб зробити ці параметри кращими», — Джессі Брашер, директор роздрібної торгівлі West Sixth Brewing.

Безалкогольне та слабоалкогольне пиво

Все більше крафтових пивоварень починають виробляти без- та слабоалкогольне пиво. Це повʼязано із тим, що споживачі звертають увагу більше на смак напою та уникають потенційного похмілля. Аналогічні тенденції є у винних напоях та коктейлях.

За даними британської аналітичної компанії IWSR, до 2028 року ринок безалкогольних і слабоалкогольних напоїв збільшиться більш ніж на 4%.

Раніше детально про тренд на безалкогольне пиво AIN розповідали у мережі Konteyner.

Імперська пінта

Все більш популярним стає пиво у банка місткістю 19,2 унції або 0.576 літра. Броварні наливають туди здебільшого міцне пиво. 

«Пивоварні, здається, використовують свої стилі з вищим вмістом алкоголю в цьому форматі, тому що ви можете купити та випити одне пиво під час барбекю, дня народження, пікніка чи чогось іншого, замість того, щоб купувати дванадцять або шість упаковок чогось», — пише Hop Culture.

Рисовий лагер

За останні роки у США збільшується популярність японського рисового лагеря. За останні роки кількість реєстрацій на Lager — Japanese Rice на платформі Untappd зросла майже на 63% — зі 144 886 позначок у 2021 році до 235 665 у 2024 році.

Тренди пива у 2025 році

Розливне пиво

У 2024 році на розливне пиво в США припадало 52,3% усіх обсягів пива поза домом споживача у порівнянні з 47,7% фасованого пива. Окрім цього, розливне пиво продається в 4,7 раза більше, ніж фасоване крафтове.

Екологічне пиво

Американські пивовари експериментують з такими зерновими як фоніо (традиційний західноафриканський злак) та кернза (новий багаторічний штучно виведений сорт пшениці). Під час виготовлення пива ці види не шкодять навколишньому середовищу. Очікується, що подібна тенденція що буде постійною в індустрії алкогольних та безалкогольних напоїв.

Читайте також: Пивовари на пів ставки: як працює мікроброварня «Відьмак»

Джерело матеріала
loader
loader