Ви дізнаєтесь:
М'ясо - це популярний продукт у раціоні багатьох українців. Крім того, варене м'ясо - універсальний інгредієнт, здатний збагатити практично будь-яку страву — супи, другі страви, закуски і численні салати. Але чи знаєте ви, коли потрібно солити м'ясо під час варіння?
Главред вирішив розібратись, як правильно варити м'ясо.
Коли додати сіль під час варіння м'яса
Варене м'ясо має бути м'яким, соковитим і ароматним. Для цього потрібно дотримуватися певних правил варіння. Одним із таких правил є те, коли солити м'ясо.
Експерти рекомендують солити м'ясо наприкінці варіння. Пояснюється це тим, що сіль не дає змоги виділятися соку і жиру з м'яса, що зберігає його соковитість і ніжність. Також сіль не прискорює згортання білка в м'ясі, що робить його більш м'яким і воно легко відділяється від кістки.
Чи можна кидати м'ясо в киплячу воду
Приготування м’яса – делікатний процес, адже воно може стати жорстким. Щоб цього не допустити, потрібно правильно підібрати температуру води.
Зокрема, якщо ви збираєтесь приготувати суп або бульйон, то м'ясо потрібно ставити в холодну воду. Але якщо воно потрібне вам для салатів і нарізки, то краще ставити в киплячу воду.
Читайте також:
Чим корисна морська сіль
Морська сіль містить велику кількість мінералів і мікроелементів, таких як кальцій, магній, калій, залізо та інші, які є важливими для здоров'я. Вона може бути корисною для підтримки електролітного балансу в організмі, покращення травлення, зменшення запалення та підтримки здоров'я шкіри.
Морська сіль також може допомогти знизити рівень стресу та покращити настрій. Вона має антисептичні властивості, які можуть допомогти у боротьбі з бактеріями та забезпечити захист від інфекцій. Крім того, морська сіль може бути корисною для очищення дихальних шляхів і зменшення симптомів алергії та астми.
Важливо використовувати морську сіль у помірних кількостях, оскільки її надмірне вживання може призвести до підвищеного артеріального тиску та інших проблем зі здоров'ям.