Сирна запіканка – ідеальний варіант для ситного сніданку або легкої вечері. Ніжна й солодка страва готується з додаванням фруктів, родзинок та інших сухофруктів, цукатів – таким чином вона буде апетитнішою для дітлахів.
Сьогодні пропонуємо вам приготувати запіканку за рецептом фудблогерки Катерини, яка точно підніметься та буде пухкою та ароматною.
Інгредієнти:
• кисломолочний сир - 360 гр
• цукор - 80 г
• жовтки - 2 шт
• ванільний цукор - 1 ст.л
• манка - 2 ст.л
• сметана - 2 ст.л
• білки - 2 шт
• родзинки за смаком
Спосіб приготування:
Сир, цукор, жовтки та ванільний цукор змішати блендером до однорідної консистенції. Додати сметану та манку, перемішати.
В окремій тарілці збити білки до стійких піків та поступово ввести у сирну масу.
Додати заздалегідь замочені родзинки та добре перемішати.
Поставити випікатись в заздалегідь розігріту духовку при температурі 180 градусів - 45 хвилин.
Готова запіканка має охолонути, а вже потім присипати її цукровою пудрою.
Дуже смакує зі згущеним молоком.
Раніше ми повідомляли про салат "Мімоза" з куркою: рецепт з новим поглядом на новорічну страву, кращу за класичний.
Також стало відомо, що бюджетніше не придумати: рецепт салату з капустою та кукурудзою для схуднення.