Найголовніше:
Багато хто хоча б раз помічав маленькі пластикові, зазвичай голубі, цифри у твердому сирі. Хоча сьогодні вони з’являються значно рідше, такі дивні "сюрпризи" все ще трапляються. Що ж означають ці цифри? Відповідь дає Главред з посиланням на ТСН.
Звідки з’явилися цифри в сирі?
Раніше пластикові цифри слугували маркуванням. У часи, коли етикетки на продукції були рідкістю, виробники використовували штампи або ці самі пластикові цифри, щоб вказати дату виготовлення та іншу інформацію.
Що означають пластикові цифри на сирі?
Ці цифри впроваджуються у сирну головку ще на етапі дозрівання. Вони зазвичай вказують на дату виготовлення (у форматі число/місяць) та на номер оператора-сировара, який відповідає за виробництво.
Таке маркування допомагає відстежувати партію продукту, якщо сир виявився бракованим або зіпсувався під час виробництва.
Цифри на сирі вказують саме на дату виготовлення, яка визначає початок його "дозрівання".
Варто також вказати, що для кожного сорту сиру цей процес триває різну кількість часу, тому ці цифри не слід плутати з терміном придатності.
Що цікаво, раніше також розповідалося, як натирати сир на терці правильно.Простий та легенький трюк допомагає прикладати менше зусиль.
Більше цікавих новин:
Яка історія виникнення сиру з пліснявою?
Легенда свідчить, що блакитний сир був вперше виготовлений або виявлений, коли сировар залишив буханець хліба в печері в Рокфорі, Франція. Повернувшись через деякий час, він виявив, що цвіль із хліба покрила сир і змінила його. Сировар скуштував сир і йому сподобалося, тому він вирішив відтворити його.