Впізнаєш? Вчені показали, який вигляд ми матимемо через 30 років, якщо продовжимо жерти все підряд
Впізнаєш? Вчені показали, який вигляд ми матимемо через 30 років, якщо продовжимо жерти все підряд

Впізнаєш? Вчені показали, який вигляд ми матимемо через 30 років, якщо продовжимо жерти все підряд

Модель, створена за допомогою штучного інтелекту, показала страшний образ людини майбутнього, якщо основою її раціону залишаться ультраперероблені продукти. Результати дослідження компанії Gousto, яка займається розробкою рецептів, наочно демонструють, до чого може призвести нестача свіжих та поживних інгредієнтів у раціоні.

У звіті описано гіпотетичну людину на ім'я Майкл, зовнішній вигляд якої викликає асоціації з героями фільмів жахів.

Про це стало відомо завдяки історії на порталі needtoknow.

Модель Майкл, скріншот: Instagram

Горбата спина, покритий прищами чоло, змарніле обличчя, жовті очі – все це ознаки можливих наслідків неправильного харчування. До цього додаються випнутий живіт, подвійне підборіддя, набряклість ніг, хворобливі виразки на шкірі та глибокі зморшки.

У руках у Майкла інгалятор, що свідчить про можливі проблеми з диханням.

Модель Майкл, скріншот: Instagram

Згідно з прогнозом, до 2055 року надмірне вживання шкідливих продуктів може призвести до збільшення випадків діабету 2 типу, жирової дистрофії печінки та накопичення внутрішнього жиру. Серед інших тривожних наслідків – підвищена тривожність, депресія, суха та свербляча шкіра через зневоднення, а також хронічні захворювання дихальних шляхів, такі як астма.

Модель Майкл, скріншот: Instagram

Проблеми погіршуються несприятливим режимом сну, що веде до втоми, дратівливості, зниження концентрації та більшого стресу. Все це прискорює старіння організму, додаючи зморшки та погіршуючи загальне самопочуття.

Доктор Хілларі Джонс, член британської академії наук та експерт, який співпрацював з Gousto, наголошує: "Самі по собі ультраоброблені продукти не є ворогами організму.

Однак, коли вони займають більшу частину раціону та витісняють свіжі, натуральні інгредієнти, ризик хронічних захворювань зростає. Це може включати серцево-судинні хвороби, метаболічні порушення та нестачу життєво важливих поживних речовин”.

Експерти нагадують, що збалансоване харчування на основі свіжих продуктів – ключ до профілактики захворювань та підтримання здоров'я. Швидке приготування їжі з цілісних інгредієнтів може стати альтернативою шкідливим звичкам у харчуванні, допомагаючи мінімізувати споживання ультрапереробленої їжі.

Автори дослідження сподіваються, що цей звіт приверне увагу до важливості усвідомленого ставлення до їжі та необхідності боротися з бар'єрами, які заважають людям харчуватися правильно.

Раніше повідомлялося, кардіологи пояснили, що не можна їсти вранці, якщо дбаєте про серце.

Також, періодичне голодування та спілкування з друзями: поради довгожителів, як прожити довге та щасливе життя.

Джерело матеріала
loader