5 найпопулярніших помилок під час запікання овочів, які можуть зіпсувати страву
5 найпопулярніших помилок під час запікання овочів, які можуть зіпсувати страву

5 найпопулярніших помилок під час запікання овочів, які можуть зіпсувати страву

Запечені овочі вкрай поживні та корисні, до того ж, вони легко готуються і смакують абсолютно всім.

Буває так, що навіть найдосвідченіші господині припускаються деяких помилок під час запікання овочів, що одразу позначається на смакових властивостях страви. Розповідаємо про п’ять найпопулярніших помилок, яких не варто допускати, тоді запечені овочі вийдуть надзвичайно смачними.

Які найпопулярніші помилки під час запікання овочів

  • Неправильна нарізка. Якщо нерівномірно порізати овочі, вони не пропечуться, тому всі шматочки мають бути приблизно однакового розміру. Інакше великі шматки будуть сирими, а маленькі, навпаки, згорять чи пересохнуть.
  • Посуд. Найкраще запікати овочі в керамічному чи скляному посуді. Якщо брати металеве деко, його треба обов’язково застеляти пергаментним папером, щоб овочі не пригоріли.
  • Часте перемішування призводить до того, що овочі перетворюються на пюре, бо під час цього процесу інтенсивно виділяється сік. Професійні кухарі рекомендують перемішувати овочі лише два рази – на початку приготування і ближче до кінця.
  • Нестача олії. Такі овочі як картопля, морква чи баклажани потребують достатньої кількості олії чи вершкового масла, це прямо впливатиме на текстуру та насичений смак страви. Треба добре змастити овочі олією чи вершковим маслом, тоді вони не сохнутимуть під час запікання, матимуть вершковий смак та неперевершений аромат.
  • Змішування різних видів овочі. Кожен овоч має свій час запікання. Наприклад, картопля й буряк готуються довше, ніж баклажани та кабачки. Щоб запікати різні овочі разом, необхідно нарізати на дрібні шматочки ті, які готуються повільніше.

Навіщо досвідчені господині обов’язково ставлять евкаліптові гілочки у ванній кімнаті

Як краще жити – комфортно з маленькими заощадженнями чи економно, але з великими грошима

Три продукти, які не можна зберігати в холодильнику, та всі продовжують це робити

Джерело матеріала
loader
loader