ШІ показав, який вигляд матимуть через 30 років люди, що харчуються нездоровою їжею
ШІ показав, який вигляд матимуть через 30 років люди, що харчуються нездоровою їжею

ШІ показав, який вигляд матимуть через 30 років люди, що харчуються нездоровою їжею

Модель, створена штучним інтелектом, отримала ім'я Майкл.

Модель, створена за допомогою штучного інтелекту, показала, який вигляд матимуть люди через 30 років, якщо в їхньому раціоні й надалі буде переважати нездорова їжа.

Про це пише Need To Know.

Із горбатими плечима, вкритим прищами чолом, жовтими очима і змарнілим обличчям, Майкл схожий на героя фільму жахів. Тримаючи в руках інгалятор, можна припустити, що люди також матимуть випнуті животи і щонайменше два підборіддя. Мало того, ноги будуть набряклими, часто болітимуть, на шкірі з'являться болісні виразки і збільшиться кількість зморшок.

Майкл є частиною звіту, проведеного компанією Gousto, яка займається розробленням рецептів. Автори дослідження сподіваються підвищити обізнаність про довгострокові наслідки сучасних харчових звичок і пролити світло на бар'єри, що перешкоджають здоровому харчуванню.

72e51276271ef2aebdc9639eb63ba700.webp (56 KB)

Прогнозується, що 2055 року надмірне споживання ультрапереробленої їжі та нестача свіжих поживних інгредієнтів призведе до зростання захворюваності на діабет 2 типу, жирову дистрофію печінки та внутрішньочеревний жир. Тривожність і депресія зростатимуть разом із наявністю сухої шкіри, що свербітиме, через зневоднення та астму.

Інші побічні ефекти містять несприятливий режим сну, що призводить до втоми, денної сонливості, дратівливості, поганої концентрації уваги – і більшого стресу, що спричиняє швидку появу зморшок.

Докторка Гіларі Джонс, членкиня Британської академії наук, співпрацювала з Gousto над звітом про ультраоброблені тарілки, щоб запропонувати експертний погляд на ці тривожні прогнози. Вона сказала: "Ультраоброблені продукти самі по собі не є шкідливими, але коли вони домінують у нашому раціоні і замінюють свіжі, багаті на поживні речовини продукти, вони можуть збільшити ризик довгострокових проблем зі здоров'ям, таких як серцево-судинні захворювання, порушення метаболізму та дефіцит поживних речовин. Збалансоване харчування, повне свіжих, цільних інгредієнтів, має важливе значення для профілактики хронічних захворювань і підтримання загального стану здоров'я. Приготування їжі на швидку руку – це один із найефективніших способів мінімізувати споживання ультраобробленої їжі та підтримувати збалансований раціон".

Джерело матеріала
loader
loader