Корисна не для всіх: як впливає квашена капуста на організм людини
Корисна не для всіх: як впливає квашена капуста на організм людини

Корисна не для всіх: як впливає квашена капуста на організм людини

Квашена капуста – унікальний ферментований продукт, який має безліч корисних властивостей, але підходить далеко не всім, зазначають спеціалісти.

Ви дізнаєтесь:

Квашена капуста – це український суперфуд, який має безліч корисних властивостей і давно став невід’ємною частиною нашого раціону. Але чи справді цей продукт корисний для всіх? Популярний фітнес-тренер Дмитро Глєбов у відео на TikTok розповів, для чого потрібно їсти квашену капусту.

Главред з'ясував, в чому користь квашеної капусти.

Чим корисна квашена капуста - як впливає квашена капуста на організм

Дмитро Глєбов акцентує увагу на унікальності квашеної капусти.

"Це ферментована клітковина, яка містить пребіотики та пробіотики. Такі продукти називають симбіотиками, і вони важливі для здоров’я. Капуста підвищує рівень ацетилхоліну, що покращує перистальтику кишківника, стимулює вироблення шлункового соку і ферментів підшлункової залози. У результаті їжа засвоюється краще, а організм отримує максимум корисних речовин", - вказує він.

Дивіться відео про те, як діє квашена капуста на кишківник:

Квашена капуста також:

Кому не можна їсти квашену капусту

Однак навіть цей продукт має свої обмеження. За словами Дмитра Глєбова, його слід вживати з обережністю або виключити з раціону тим, хто страждає на:

  1. захворювання травної системи (гастрити, гастродуоденіти, синдром роздратованого кишківника, виразковий коліт);
  2. ниркову недостатність;
  3. підвищену кислотність шлунку.

Що буде, якщо їсти квашену капусту кожного дня

Не тільки квашена капуста, а й інші ферментовані продукти, наприклад, кімчі, можуть бути шкідливими, якщо їх вживати у великих кількостях. Як зазначає видання Science Alert, південнокорейське дослідження виявило цікавий взаємозв’язок між споживанням кімчі та ризиком ожиріння:

Цей висновок підтверджує лікар-ендокринолог Наталія Самойленко в коментарі "Сніданку з 1+1":

"Ферментовані продукти корисні для імунітету, кишківника, серцево-судинної системи. Але важливо не зловживати ними. Помірне споживання – 3–4 рази на тиждень – це оптимальний варіант", - радить вона.

Дивіться відео про те, як впливає на тиск квашена капуста:

Чи можна щодня їсти квашену капусту

Фахівці радять:

Квашена капуста – це універсальний продукт із багатим складом, який може приносити величезну користь. Проте важливо враховувати стан здоров’я та вживати її з розумом. Як наголошує Дмитро Глєбов:

"Це крутий і недорогий продукт. Але пам’ятайте: навіть найкорисніші продукти можуть нашкодити, якщо вживати їх у невідповідних обставинах чи у великих кількостях".

Вам також може бути цікаво:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Джерело матеріала
loader