Чому каву не можна підігрівати: експерти пояснили важливість пити напій свіжим
Чому каву не можна підігрівати: експерти пояснили важливість пити напій свіжим

Чому каву не можна підігрівати: експерти пояснили важливість пити напій свіжим

Повторне нагрівання їжі та напоїв змінює їхній склад і може бути шкідливим

Найголовніше:

Фахівці з харчової безпеки попереджають про поширену помилку – розігрівання охололої кави. Ця звичка, як виявилося, може негативно вплинути на склад напою і навіть становити неприємності, пише Главред з посиланням на РБК.

Чому не варто розігрівати каву?

Саме тому експерти радять, щоб зберегти смак і користь кави, уникати розігрівання.

А в разі, якщо напій охолов, набагато краще зробити свіжу порцію, ніж підігрівати залишки - от, який найкращий спосіб насолоджуватися улюбленим напоєм.

До слова, раніше також розповідалось, де більше кофеїну – в зеленому чаї чи у каві. Якщо не володіти такою інформацією, є ризик серйозно нашкодити своєму здоров’ю.

Більше важливих новин:

Як вибрати чашку для кави?

Експерти кажуть, що для домашнього користування рекомендуємо запастися чашками 150-220 мл - це універсальний тип посуду. Загалом вибирати ємності потрібно, відштовхуючись від категорії кави та способу її заварювання. Якщо ж ви любите готувати різні види напоїв для гостей або членів сім'ї, розумним рішенням стане купівля спеціальних наборів. Головне, щоб чашка для кави підкреслювала її переваги і зберігала потрібну температуру.

Джерело матеріала
loader